Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни лозови сармички стъпка по стъпка

Постни лозови сармички стъпка по стъпка

Постни лозови сармички стъпка по стъпка
Снимка: Теодора Тодорова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • лозови листа - 2 буркана
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 бр. лук
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр. нарязани на дребно (консерва)
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • вода
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в дълбок тиган.

Нарязваме на ситно лука, праза, чесъна и моркова и добавяме към олиото. След като омекнат малко, добавяме доматите.

Пържим до пълно омекване на продуктите и подправяме със сол, пипер и магданоз.

Прибавяме ориза и разбъркваме. Добавяме 3 чаши вода и готвим, докато оризът я поеме.

Взимаме лозовите листа и изрязваме дръжчиците, ако има такива.

Всяко листо обръщаме откъм грапавата част, за да може гладката да остане навън.

Слагаме по 1 супена лъжица от плънката върху всяко листо, само в края на листото, там където е била дръжчицата.

Навиваме малки сармички, като гледаме да са стегнати.

Подреждаме лозовите сарми в предварително намазнена тавичка и заливаме с вода, като гледаме да покрие сармичките.

Добавете сол към водата, преди да залеете, в случай че лозовите листа не са подсолени предварително.

Покриваме тавичката с постни сарми с фолио и пъхаме във фурната.

Печем постните лозови сармички стъпка по стъпка в загрята фурна на 180 градуса за около 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: