Содена царевична питка с маслини

18/01/2020
"Значи, ако участваме в някое кулинарно предаване, содената питка с маслини е нещо, което със сигурност ще приготвим "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 593
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се двата вида брашно в тавичка.

В киселото мляко се разбиват сода за хляб и бакпулвер. Сместа се сипва в брашното. Добавят се сол, олио, натрошено сирене, риган и парченца маслини. Замесва се тесто и оставяме да почине 10 минути.

С длани се оформя кръгла содена питка 25 см, отгоре се намазва с олио.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност, около 35-40 минути.

Вкусна содена царевична питка с маслини!

Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
4.22 лв.
Виж ››

За хляба и тестените изделия ви трябва специален нож, препоръчваме ви този цветен кухненски нож, който ще улесни живота ви.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар