Пълен патладжан с карамелизирани лук и нахут

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
294
2k
1k
451
3
04/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги срязваме по средата. Слагаме ги тавичка със средата нагоре и ги поливаме със зехтин.

Пече в загрята фурна на 200 градуса за 45 мин, след което ги обръщаме и печем за още 15 минути.

Готовите патладжани оставяме настрани, не ги дълбаем, а леко с лъжица бутаме месестата част и правим място за плънката.

Плънката:

Нарязваме лука на полумесеци, а моркова настъргваме с ренде. Зеленчуците Запържваме до златисто с малко зехтин.

Добавяме нарязаните гъби и отново задушаваме до омекването им. Подправяме със соев сос, захарта и черен пипер.

Добавяме консервата с нахут и разбъркваме. Ако има нужда, добавете малко вода.

Накрая добавяме и киселите краставички нарязани на ивички. Разбъркваме за още 5 минути и плънката ни е готова.

С нея се пълнят предварително изпечените патладжани. Печем сочните пълнени патладжани за 15 мин на 200 градуса.

Да ви е сладко с този пълен патладжан с карамелизирани лук и нахут.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар