Начин на приготвяне
Измиваме патладжаните и ги срязваме по средата. Слагаме ги тавичка със средата нагоре и ги поливаме със зехтин.
Пече в загрята фурна на 200 градуса за 45 мин, след което ги обръщаме и печем за още 15 минути.
Готовите патладжани оставяме настрани, не ги дълбаем, а леко с лъжица бутаме месестата част и правим място за плънката.
Плънката:
Нарязваме лука на полумесеци, а моркова настъргваме с ренде. Зеленчуците Запържваме до златисто с малко зехтин.
Добавяме нарязаните гъби и отново задушаваме до омекването им. Подправяме със соев сос, захарта и черен пипер.
Добавяме консервата с нахут и разбъркваме. Ако има нужда, добавете малко вода.
Накрая добавяме и киселите краставички нарязани на ивички. Разбъркваме за още 5 минути и плънката ни е готова.
С нея се пълнят предварително изпечените патладжани. Печем сочните пълнени патладжани за 15 мин на 200 градуса.
Да ви е сладко с този пълен патладжан с карамелизирани лук и нахут.