Селска яхния с лук, праз и кюфтета

ИивинкаИивинка
Помощник Готвач
167
78
1049
1
17/02/2020
"Някак ухае на родно с тази селска яхния от едно време "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 661
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза на течаща вода. Смесете с каймата и овкусете с подправки, объркайте всичко заедно.

Нарежете лука и праза на ситно.

Сложете тенджерата на котлона с олио, когато се сгорещи, добавете лука и праза. Бъркайте, да не загори.

Налейте малко водичка, за да можем да поомекнат лукът и празът. Оставете да си къкри на слаб огън, докато по изври водата.

След това сложете сол, черен пипер, червен пипер, Чубрицата и брашното разбъркайте и налейте вода.

От каймата с ориз направете малки кюфтета и ги сложете към селската яхния.

Когато заври яхнията с кюфтета, добавете домашния гювеч в буркан.

Разбъркайте и оставете селската яхния с лук, праз и кюфтета на слаб огън да къкри, докато се сготви.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар