Начин на приготвяне
1. Настържете кашкавала на 5-7-10 скорост за 15 секунди. Извадете и заделете.
2. Накиснете корите за лазаня във вода и малко олио, докато омекнат леко.
3. Сложете лука и чесъна в термомикса и нарежете на дребно за 5 секунди, скорост 10.
4. Добавете олиото и запържете за 7 минути, температура 100, скорост 1.
5. Добавете спанака, измит и изчистен за 12 минути, скорост 1-2, 100 градуса.
6. Добавете яйцето, солта и черния пипер и нарежете всичко на дребно. Скорост - 10, 5 секунди.
7. Извадете и заделете.
8. Изплакнете леко купата и сложете кравето масло и 10 г олио. Затоплете за 2 минути, 100 градуса, скорост 2.
9. Добавете брашното, 2 минути, 100 градуса, скорост 4.
10. Добавете прясното мляко, солта, индийското орехче и нагласете за 8 минути, 100 градуса, скорост 4
11. В на мазнена тавичка сложете малко бешамел, 4 кори за класическа лазаня, спанак, бешамел, отново кори и така до изчерпване на количествата, като завършите с кори.
Излейте всичкия бешамел отгоре, поръсете с кашкавал и печете на 180 градуса за 30 минути в предварително загрята фурна.
Нашата лазаня от спанак в термомикс е готова!