Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Табиетлийски наденици на барбекю

Табиетлийски наденици на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Табиетлийски наденици на барбекю2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ако все още не сте опитвали табиетлийски наденици, време ви е"

Необходими Продукти

  • кромид лук - 3 глави
  • наденици - 8 бр. телешки
  • горчица - 1 с.л.
  • кайсии - 1 ч.ч. сухи
  • сок от кайсия - 3/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за наденица на скара използваме равната част на барбекюто.

Загряваме барбекюто. Нарязваме лука на половинки и правим тънки шайби. Печем лучените шайби на не много силен огън на барбекюто за около 5 минути. Слагаме ги в затворен съд, за да ги държим топли.

Слагаме телешките наденички да се пекат на барбекюто за около 5 минути, или докато преценим, че са готови. Обръщаме ги от време на време.

Нарязваме резки и слагаме наденичките да се пекат надолу с резките за още 5 минути. Добавяме горчицата, изпечения лук и кайсиите и разбъркваме.

Добавяме сока от кайсия към готовите наденички, като го сипваме по малко. Бъркаме наденичките, докато сокът не ги обвие изцяло. След това повтаряме процедурата, докато не използваме цялото количество сок.

Сервираме нашите табиетлийски наденички на барбекю, глазирани с кайсии по този начин - наденичките са с резките нагоре върху плато със свежи зеленчуци, а отделно в сосиера микса от лука и кайсиите.

Оригинално и добре изглеждащо блюдо за нашата трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: