Спанак с ориз и гъби под кашкавалена кора

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
177
2k
628
741
1
11/03/2020
"Ароматът на вкусна запеканка е любимото нещо в кухнята "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 066
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете спанака от дръжките, бланширайте съвсем за кратко и веднага охладете в ледена вода. Нарежете го.

В подходящ съд загрейте олиото и кравето масло. Последователно запържете наситнения праз, чесъна, настъргания морков, гъбите и ориза.

В края прибавете и пресния лук.

Слез запържването на зеленчуците и ориза добавете 4 чаши вода или бульон и варете около 10 мин. Отстранете от огъня, прибавете спанака, разбъркайте, да се омесят добре всички съставки, и овкусете със солта, пипера, куркумата, прибавете и пресните зелени джоджен и мента.

Разбъркате и изсипете в тавичка, заравнете и подредете върху сместа, нарязаните на шайби домати.

Печете във фурна до полуготовност /около 20 мин/, извадете и добавете ситно смляния кашкавал и пармезан към ориза със спанак. Върнете и допечете до приятен загар и коричка.

След като леко се охлади вкусната запеканка, наситнете пресен чесън отгоре.

Нарежете на квадрати и поднесете с пресни зеленчуци и кисело мляко по желание!

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар