Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с ориз, боровинки и фъстъци

Пълнен шаран с ориз, боровинки и фъстъци

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Пълнен шаран с ориз, боровинки и фъстъци
Снимка: Невена Блажева Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Посрещнете Никулден с чудната рецепта за пълнен шаран с ориз, боровинки и фъстъци"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • ориз - 150 г
  • лук - 2 глави
  • фъстъци - 150 г
  • червени боровинки - 100 г
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • бяло вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се със студена вода, изцежда се и се подправя със сол.

В дълбок тиган се задушава ситно нарязаният лук и щом омекне, към него се прибавя оризът. Запържва се, докато стане прозрачен.

След това плънката за пълнен шаран се овкусява със сол и черен пипер и към нея се добавят предварително накиснатите във вряла вода и отцедени боровинки, както и натрошените печени фъстъци.

С получената плънка се пълни вътрешността на шарана.

Приготвеният шаран с плънка се поставя в тава, залива се с малко бяло вино, подреждат се покрай нея свежи билки и се покрива с фолио.

Пече се около 40 минути при 200 градуса с фолиото и след това още 10 минути без фолио.

Пълненият шаран с ориз, боровинки и фъстъци се сервира с гарнитура по избор.

Забележка: Продуктите за плънката на шарана зависят от големината на рибата.

В случая на мен ми беше в повече и напълних 3 домата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: