Маймунски хляб със сладко от къпини

Ася ЗаевскаАся Заевска
Помощник Готвач
219
25
450
20/03/2020
"Маймунски хляб със сладко от къпини - ей такава вкусотия не бяхме опитвали "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • мая - 1 пакетче (суха)
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • есенция ром - 1 ампула
  • брашно - 480 г
  • масло - 100 г
  • портокалова кора - от 1 настъргана
  • кафява захар - 3 с.л.
  • сладко от къпини - 1/2 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа маята, топлото прясно мляко и захарта. Оставете маята да шупне.

Прибавете яйцето, разбито с есенцията ром. Добавяйте брашното на порции, като бъркате непрекъснато.

Прехвърлете върху набрашнена повърхност и замесете еластично тесто.

Оформете го на топка и го сложете в намазнена купа. Покрийте със свежо фолио и оставете тестото да втаса на топло за около час или докато удвои обема си.

Извадете тестото за маймунския хляб и го разделете на топчета с големина колкото кайсия.

Разтопете маслото. Смесете захарта и портокаловите корички.

Потопете всяко топче в маслото, а после го оваляйте в захарта.

Подреждайте топчетата на сладката питка плътно едно до друго в намазнена кръгла форма за кекс.

След като направите един ред, разпределете от сладкото.

Направете и втори ред и отново сложете сладко.

Залейте с останалото ви разтопено масло и оставете приготвения сладък хляб да втаса за още 30 мин.

Печете маймунския хляб със сладко от къпини в предварително загрята на 180°C фурна за 40 мин или до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар