Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Маймунски хляб със сладко от къпини

Маймунски хляб със сладко от къпини

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689701
Маймунски хляб със сладко от къпини
Снимка: Ася Заевска
1 / 5
20/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Маймунски хляб със сладко от къпини - ей такава вкусотия не бяхме опитвали"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче (суха)
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • есенция ром - 1 ампула
  • брашно - 480 г
  • масло - 100 г
  • портокалова кора - от 1 настъргана
  • кафява захар - 3 с.л.
  • сладко от къпини - 1/2 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа маята, топлото прясно мляко и захарта. Оставете маята да шупне.

Прибавете яйцето, разбито с есенцията ром. Добавяйте брашното на порции, като бъркате непрекъснато.

Прехвърлете върху набрашнена повърхност и замесете еластично тесто.

Оформете го на топка и го сложете в намазнена купа. Покрийте със свежо фолио и оставете тестото да втаса на топло за около час или докато удвои обема си.

Извадете тестото за маймунския хляб и го разделете на топчета с големина колкото кайсия.

Разтопете маслото. Смесете захарта и портокаловите корички.

Потопете всяко топче в маслото, а после го оваляйте в захарта.

Подреждайте топчетата на сладката питка плътно едно до друго в намазнена кръгла форма за кекс.

След като направите един ред, разпределете от сладкото.

Направете и втори ред и отново сложете сладко.

Залейте с останалото ви разтопено масло и оставете приготвения сладък хляб да втаса за още 30 мин.

Печете маймунския хляб със сладко от къпини в предварително загрята на 180°C фурна за 40 мин или до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: