Бутерпай със спанак, броколи и пилешко

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
167
184
185
1
24/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото бутче. Обезкостете и нарежете на дълги ивици.

Спанакът се почиства и измива, сварява се заедно с броколите във вряща подсолена вода за буквално пет минути, оставете го да се отцеди и разглобете на малки съцветия.

Изчистете и нарежете гъбите и лука на парченца.

Запържете гъбите с лука. Настържете сиренето.

Разстелете кръгла форма с масло, ще е по-добре да я покриете с пергаментова хартия, разтегнете тестото върху него с ръце, така че краищата на бутерпая да висят.

Месото, гъбите и спанака смесете с броколи, сол и черен пипер на вкус, добавете малко майонеза. Разбъркайте леко и сложете сместа за соления пай равномерно върху тестото.

Поръсете с настърган кашкавал отгоре и около ръба, доколкото е достатъчно, за да стегне с тесто.

Поставете бутерпай със спанак, броколи и пилешко във загрята фурна на около 200 градуса за около 30 минути - докато тестото е готово и запечено.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар