Ароматни агнешки ребърца на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
255
160
27
13/11/2020
Приготвяне45 мин.
Готвене10 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешки ребърца - 12 бр. с повечко месо
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 1 бр.
  • риган - 2 с.л.
  • лимонов сол - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма стъклена купа слагаме натрошената скилидка чесън, солта, смления пипер, настъргания лук, пресния риган, лимонивия сок и зехтина. Разбъркваме хубаво и в тази марината слагаме агнешките ребърца, като хубаво ги обливаме от всички страни. Оставяме около 30 минути да се напои вкуса.

Слагаме готовите агнешки ребърца на загрятото барбекю. Печем ги за около 4 минути от всяка страна (за по-леко изпечени) или повече минути (за по-добре изпечени).

Можем да сервираме готовите ароматни агнешки ребърца на барбекю с ястия с булгур, зелена салата, зеленчукова гарнитура или др.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар