Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с барбекю сос и картофено пюре

Свински ребра с барбекю сос и картофено пюре

Свински ребра с барбекю сос и картофено пюре
Снимка: Десислав Maрчев Бозаджиев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Свинските ребра са героят в чинията или по скоро в това произведение на изкуството"

Необходими Продукти

  • ребърца - 2 кг
  • барбекю сос - по ваш вкус
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • картофи - 500 г
  • прясно мляко - 30 мл
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребърца се измиват добре и се овкусяват със сол, черен пипер и червен пипер.

След това се намазват с барбекю соса. Слагат се в не много дълбока тавичка, като доливаме отстрани малко вода.

Към водатата в тавичката слагаме барбекю сос и разбъркваме.

Запечатваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса за около час и половина.

След това разрязваме патрондажа и сервираме с гарнитура картофено пюре.

За картофеното пюре се намачкват сварени картофи и се овкусяват със сол и прясно мляко и масло.

Опитайте тези свински ребра с барбекю сос и картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: