Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Моя гювеч с пилешко месо

Моя гювеч с пилешко месо

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Чирак
85740457
Моя гювеч с пилешко месо
Снимка: Niki Zhelyazkova
4 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Благодарим за рецептата за страхотния гювеч с пилешко - вече си има почетно място в нашия тефтер"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 2 - 3 ср. гл.
  • картофи - 4 - 5
  • пиперки - 2 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • чесън - 5 - 6 скил.
  • патладжани - 1 бр.
  • целина - листа и стъбло
  • пилешки бутчета - 4 - 6 от горната част
  • гювеч - 1 кутия или буркан готова консерва
  • подправки
  • чубрица
  • черен пипер - млян и на зърна
  • червен пипер
  • къри
  • кимион - млян и на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам на едро и задушавам всички зеленчуци на бавен огън - без тиквичките.

Тиквичките ми харесват да са хрупкави и затова ги слагам без задушаване.

Подправям задушените зеленчуци.

В тава нареждам: картофите, нарязани на едро. Върху тях слагам равномерно запечатаното пилешко месо, суровите тиквички нарязани на четири.

Може и с всяко друго месо да се направи, аз имах пилешко.

Върху тиквичките изсипвам задушените зеленчуци.

Най-отгоре изсипвам готовият гювеч. Добавям една и половина чаена чаша топла вода.

Посолявам със сол и черен пипер. Покривам със алуминиево фолио и готвя пилешкия гювеч на най-силна фурна поне час и още малко.

Свалям фолиото и допичам моя гювеч с пилешко месо около 15 минути още малко.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: