Орехов карамелен пай с ябълки и круши

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30
152
101
34
03/04/2020
"Сладкишите трябва да са впечатляващи - точно като ореховия кекс с ябълки и круши "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в купа нарязани на малки кубчета и изчистени от семките 1 ябълка и 1 круша.

Към тях добавяме стафидите, орехите и канелата. Разбъркваме добре и оставяме настрани.

Нарязваме на филийки другата ябълка и другата круша.

В дълбока купа разбиваме яйцата със захарта. Добавяме брашното, бакпулвера, ванилията и настърганата кора от 1 лимон.

В кексова форма или друг подходящ за печене съд (желателно е да е по-дълбок) слагаме 5 с.л. кристална захар. В нагорещена фурна поставяме формата и изчакваме захарта да се карамелизира.

След това много бързо разтопяваме маслото в карамелизираната захар и изсипваме нарязаните на кубчета плодове.

Отстрани на формата подреждаме изправени една до друга филийките ябълки и круши.

Върху тях изсипваме кексовата смес и печем 40 минути на 180 градуса.

След като изстине готовият орехов карамелен пай с ябълки и круши, го обръщаме в табла или друга подходяща чиния и украсяваме по желание.

Аз използвах за украса на пая кокосови стърготини, карамелизиран кокос и шоколадови пръчици.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар