Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с телешка кайма и моцарела

Пица с телешка кайма и моцарела

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
3834893
Пица с телешка кайма и моцарела
Снимка: Краси А.С.
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • готово тесто - 1 бр.
  • доматено пюре - 150 г
  • лук - 1 глава
  • телешка кайма - 500 г
  • моцарела - 150 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Към него добавяме телешката кайма и я запържваме до получаване на топчета.

Намазваме тавата, в която ще печем пицата, и разстиламе половината от тестото. От тестото ще се получат две пици.

Пицата се намазва с доматеното пюре и отгоре слагаме от запържената кайма.

Печем на 180 градуса до готовност и малко преди да стане готова пицата настъргваме на едро ренде от моцарелата. Вадим от фурната, след като моцарелата се е запекла.

Пицата с телешка кайма и моцарела е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Този вид пици - турските, са много вкусни. Върху каймата може да се добавят различни по цвят чушки.
05.04.2020 22:06