Начин на приготвяне
В тенджерка на котлона слагаме 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. ориз да се свари. Нужно е да е сварен, не преварен. Отцеждаме го, като стене готов, и го оставяме да изстине.
Нарязваме лука на ситно, морковите настъргваме на дребното ренде и задушаваме в тиган на котлона с 3 с.л. загрято предварително олио. Вадим го оставяме да изстине.
Слагаме в купа изстиналия ориз, прибавяме сладката царевица, лука и морковите. Подправяме със сол, индийско орехче и черен пипер. Нарязваме магданоза на ситно.
Добавяме магданоза и него в купата при другите продукти за оризови кюфтета. Натрошаваме сиренето с вилица и прибавяме в купата. Объркваме всичко много добре с лъжица.
Оформяме си вегетариански кюфтета с ръце. В чиния разбиваме яйцето с щипка сол. В друга слагаме брашното. Овалваме ги в брашно.
Нареждаме ги подходящ съд едно до друго и оставяме във фризера да се стегнат за 15-20 мин. Всяко кюфте овалваме после в яйце и пак в брашно.
Пържим в сгорещено олио до златисто всички оризови кюфтета със сирене. Хапваме топли. Получават се 14 вегетариански оризови кюфтета със сирене. Да ви е сладко!