Кашкавалени хлебчета

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
254
1k
431
321
30/04/2020
"Меки и пухкави кашкавалени хлебчета, които приготвяме с наслада всеки път "
Приготвяне140 мин.
Готвене30 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • царевичен грис - 60 г
  • вода - 230 мл (хладка)
  • захар - 1 ч.л.
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • масло - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата, заедно със захарта и я оставете за 10-на мин. Смесете в купа брашното, царевичния грис, маслото, рендосания кашкавал и солта.

Добавете маята и замесете меко тесто. Оставете го да втаса за 1 час или докато удвои обема си.

Оформете 4 хлебчета и ги подредете в намазнена и набрашнена тава. Оставете ги на топло за още 30 мин.

Печете на 180° за 30 мин. Кашкавалените хлебчета са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар