... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1254144_6
Пухкави домашни кренвиршки - Рецепта | Gotvach.bg

Пухкави домашни кренвиршки

Pdicheva638Pdicheva638
Новак
7
66
16
15
01/05/2020
"Мечтаната закуска на всяко дете - домашни пухкави кренвиршки "
Приготвяне70 мин.
Готвене20 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 515
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в топлото прясно мляко, като към него се добавя захарта и 1-2 с.л. брашно. Сместа оставяме да се активира.

През това време в купа си пресяваме брашно и оформяме кладенче, като в него се изсипва активираната мая, яйцето, солта, оцета и 4 с. л. от мазнината.

Замесва се меко тесто, като при месенето върху плота добавяме останалата част от мазнината постепенно. Накая трябва да имаме меко, гладко и еластично тесто.

Втасва 40 мин. на топло.

След това разточваме, режем на ивиици с широчина 2 см и завиваме кренвиршите (аз ги разделям наполовина) с тестото и изчакваме още 20 мин., за да втаса за втори път.

Печем кренвиршките в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Пухкавите домашни кренвиршки са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар