Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Пухкави домашни кренвиршки

Пухкави домашни кренвиршки

Pdicheva638Pdicheva638
Новак
89218
Пухкави домашни кренвиршки
Снимка: Pdicheva638
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Мечтаната закуска на всяко дете - домашни пухкави кренвиршки"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 100 мл топло
  • прясна мая - 15 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 1бр.
  • зехтин - 8 с.л. (олио)
  • брашно - 250 г
  • кренвирши - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в топлото прясно мляко, като към него се добавя захарта и 1-2 с.л. брашно. Сместа оставяме да се активира.

През това време в купа си пресяваме брашно и оформяме кладенче, като в него се изсипва активираната мая, яйцето, солта, оцета и 4 с. л. от мазнината.

Замесва се меко тесто, като при месенето върху плота добавяме останалата част от мазнината постепенно. Накая трябва да имаме меко, гладко и еластично тесто.

Втасва 40 мин. на топло.

След това разточваме, режем на ивиици с широчина 2 см и завиваме кренвиршите (аз ги разделям наполовина) с тестото и изчакваме още 20 мин., за да втаса за втори път.

Печем кренвиршките в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Пухкавите домашни кренвиршки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: