Бавно печена свинска плешка на фурна

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
164
2k
534
376
06/05/2020
"Месото е перфектно, а тайната е в бавното печене на свинската плешка на фурна"
Приготвяне30 мин.
Готвене210 мин.
Общо240 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 691
  • Преглеждания за месеца925
  • Преглеждания за седмицата139
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филии, но не до края. Отдолу парчето свинска плешка трябва да остане цяло. Посолява се и се овкусява с подправките.

Морковите и киселите краставички се нарязват на ленти и се поставят в прорезите на месото. Така приготвеното месо се взема с две ръце и се поставя в глинен съд с разрезите надолу.

Месото се намазва с червен пипер. Покрай него се разполагат картофите, нарязани на кубчета, и суровите гъби.

Кравето масло нарязано на парченца се поставя върху месото.

Налива се виното и вода. Течността трябва да е почти на нивото на свинското.

Глиненият съд (гювеч) се поставя в студена фурна и се пече 1 час на 200 градуса.

След това фурната се намаля на 150 градуса и печенето на свинското на фурна продължава още 2 часа и 30 минути.

Бавно печената свинска плешка на фурна се нарязва и се поднася с печените картофи, гъби, поляти със соса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар