Питки с елда и нахут

06/05/2020
"Питки с елда и нахут - полезна рецепта от едно време "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо483
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бързи, лесни и вкусни питки с елда и нахут.

В купа се разбива яйцето с вилица. В киселото мляко се разбърква сода и бакпулвер да шупне и сипваме в яйчената смес.

Добави олио, извара и всичко се разбърква.

Прибавя се брашното от елда, после и нахутено брашно, разбърква се с лъжица на гъсто тесто, не се меси.

Върху хартия за печене в тава се оформят с лъжица 7 броя полезни малки питки.

Отгоре се намазват с четка с олио, като по този начин и се заглаждат за по добър външен вид и поръсваме сусам.

Печем питките с елда в загрята фурна 180°C до златисто около 20 минути.

Когото се натиснат отгоре са твърди, значи са готови.

Сервираме питките с елда и нахут за обяд или за закуска.

Добър апетит!

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар