Начин на приготвяне
Лукът се измива и се нарязва на ситно. Слагаме го да се задуши в предварително загрелия зехтин, като на често разбъркваме.
През това време почистваме и моркова и го настъргваме на ренде. Добавяме и него към вече поомекналия лук.
Добавяме мъничко вода, закриваме в капак и оставяме да се задушават заедно двата зеленчука.
Измийте старателно тиквичките и ги почистете от двата края. Не ги белете.
Нарежете ги на средно големи кубчета, нека вкусът им се усеща осезаемо.
Прибавяме и тях към останалите продукти в тигана.
Идва ред да добавим и ориза. Ако имате възможност, половин час преди да го сготвите, го накиснете в студена вода, като сменяте водата на често.
Ако не сте успели, го измийте допре, докато водата не стане бистра.
Към тиквичките с ориз добавете и чаша и половина вода и чаша и половина бяло вино. Разбъркайте и оставете, докато оризът не набъбне достатъчно и не се сготви напълно.
Накрая овкусете с подправките тиквичките с ориз по гръцки.
Разбъркайте хубаво и вече може да сервирате ястието.
Да ви е сладко.