Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Тиквички с ориз по гръцки

Тиквички с ориз по гръцки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Тиквички с ориз по гръцки
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 200 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • риган - 1 к.л. сух
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 и 1/2 чаша
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се измива и се нарязва на ситно. Слагаме го да се задуши в предварително загрелия зехтин, като на често разбъркваме.

През това време почистваме и моркова и го настъргваме на ренде. Добавяме и него към вече поомекналия лук.

Добавяме мъничко вода, закриваме в капак и оставяме да се задушават заедно двата зеленчука.

Измийте старателно тиквичките и ги почистете от двата края. Не ги белете.

Нарежете ги на средно големи кубчета, нека вкусът им се усеща осезаемо.

Прибавяме и тях към останалите продукти в тигана.

Идва ред да добавим и ориза. Ако имате възможност, половин час преди да го сготвите, го накиснете в студена вода, като сменяте водата на често.

Ако не сте успели, го измийте допре, докато водата не стане бистра.

Към тиквичките с ориз добавете и чаша и половина вода и чаша и половина бяло вино. Разбъркайте и оставете, докато оризът не набъбне достатъчно и не се сготви напълно.

Накрая овкусете с подправките тиквичките с ориз по гръцки.

Разбъркайте хубаво и вече може да сервирате ястието.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: