Пролетен агнешки гювеч

Evelina KuzmanovaEvelina Kuzmanova
Новак
8
14
34
6
14/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца239
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, подсушава се и се нарязва на парчета. Изпържва се в загрятото олио.

Добавят се последователно нарязаният на дребно кромид, морковите, целината и доматите.

Поръсва се червения пипер.

Залива се с малко гореща вода и се вари до омекване на месото.

Чушките се изпичат, обелват, нарязани на едро се прибавят при месото.

Пролетното ястие се посолява и се слага измитият ориз.

Долива се 1 ч.ч. гореща вода и се добавят лютите чушленца.

Пресипва се в гювеч.

Пролетното агнешко се готви в умерена фурна, докато оризът поеме течността.

Пролетният агнешки гювеч се поръсва с черен пипер и магданоз.

Рецептата за агнешки гювеч е изпълнена. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар