Oвчарски пай без месо

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
446
2k
797
812
6
10/05/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца306
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се слага да се накисне в гореща вода или още по-добре от предишната вечер.

Картофите се измиват и сваряват, а отделно се слага да се вари и лещата.

Когато са сварени картофите, се измиват със студена вода и се оставят да изстинат.

Сварената леща трябва да не е с много вода, така че ако има доста, част от нея трябва да се излее. Прибавят се замразените зеленчуци и нарязания на дребно лук, бульона и подправките се оставят да се варят с лещата, докато и те се сварят изцяло. Това е плънката за нашия овчарски пай.

След като изстинат картофите, се обелват и слагат в купа.

Обелените картофи се намачкват на пюре. Добавя им се олио, черен пипер и сол на вкус и се разбъркват. Ако са по-сухи, трябва да се добави малко вода, за да се доближава повече до текстурата на картофено пюре.

Фурната се загрява на 200 градуса.

Когато зеленчуците са готови, плънката се изсипва в тава, а отгоре се разстила картофеното пюре.

Картофеният пай се пече във фурната, докато картофите започнат да се запичат отгоре.

Вкусен овчарски пай без месо!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар