Постен гювеч с много зеленчуци

Николай ПетНиколай Пет
Новак
5
12
23
31
Постен гювеч с много зеленчуци
Снимка: Николай Пет
1 / 8
09/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Гювечът е постен, но с толкова зеленчуци едва ли ще усетите липсата на месо"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • патладжан - 2 бр.
  • кромид лук - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • бяло вино - 70 мл
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжан се обелва и нарязва на шайби дебели 1 см. Осолява се леко и се оставя да се отцеди за 10-15 мин.

Картофите и лукът се обелват и нарязват на шайби. В тава с малко мазнина се запичат леко лукът и картофите.

Изваждат се и на тяхно място се запичат измитите от солта патладжани. Когато са полу-готови, върху тях се нареждат лукът, картофите и 2 домата, нарязани също на шайби.

Другите 2 домата се прекарват през едро ренде за соса, прибавя се виното, чесъна /смлян/, и подправките .

Залива се със соса постния гювеч и се пече на 200 градуса за 20 мин. до запичане.

Постен гювеч с много зеленчуци сервираме с пухкав царевичен хляб и салата по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: