Задушени пресни картофи в гювеч

АнабелАнабел
Новак
9
118
1000
19
20/05/2020
"Най-апетитната картофена гарнитура, за която можем да мечтаем - задушени картофи с подправки "
Приготвяне5 мин.
Готвене45 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо872
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 1 кг
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво, без да се белят.

Нарязват се на големи парчета и поставят на дъното на глинен гювеч.

Поръсват се със солна вкус, червен и черен пипер.

Разбъркват се и се поливат с разтопено краве масло.

Отново се объркват, похлупват се с капака на гювеча и поставят в студена фурна.

Вкусните задушени картофи се готвят на 220 градуса за около 45 минути.

Задушените пресни картофи в гювеч са подходящи за картофена гарнитура или като основно ястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар