Свински ребра с боб в гърне

Свински ребра с боб в гърне

АнабелАнабел
Новак
36
409
1k
65
31/05/2020
"Какви чудни неща се приготвяли в гърне - определено ще опитаме свинските ребра с боб, а вие"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 558
  • Преглеждания за месеца526
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва от вечерта във вода, на сутринта водата се подменя.

В новата вода се слага малко сода и бобът се слага на котлона да се вари. През това време свинските ребра се нарязват на парчета, запържват се за кратко и слагат на дъното на глинено гърне.

Бобът се вари около пет минути, след което водата се излива, а той се измива. Слага се в гювеча при ребрата. Прибавят се нарязаните на дребно лук, морков и чушка.

Налива се малко олио и вода, гърнето се похлупва и слага в студена фурна. Бобът се готви около час и половина на 220 градуса.

Когато е почти готов се прибавят солта, червеният пипер, доматеното пюре, смлените домати, чубрицата, пресните джоджен и копър. Бобът се готви докато омекне.

Свинските ребра с боб в гърне са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар