Норвежка рибена супа

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Готвач
169
1k
337
216
2
10/06/2020
"Традиционна норвежка рибена супа - заслужава си да се опита "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо497
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Взимаме купа и разбиваме жълтъците и сметаната. Оставяме настрани.

2. Взимаме моркова и лука и ги режем на ситно.

3. След това в голяма тенджера и разтопяваме маслото. След което задушаваме моркова и лука в него.

4. Пържим ги до омекване на среден огън.

5. Добавяме след това брашното и разбъркваме около две минути.

6. След което добавяме водата или рибния бульон в тенджерата. Оставяме на котлона до завиране.

7. Взимаме рибата, режем я на ситни кубчета и я добавяме към вкусната рибена супа. Подправяме със сол и пипер.

8. Добавяме и фидето. Варим до готовност, а след това внимателно добавяме сметаната и варим до кипване.

9. Нашата норвежка рибена супа е готова. Оставяме я настрани да се охлади малко за 10-тина минути и я поднасяме.

По желание може да я поръсим със свеж магданоз или копър, преди да сервираме.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
27.71 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар