Консерва скумрия Ропотамо

АнабелАнабел
Новак
55
622
1k
95
12/06/2020
"Толкова апетитна се получава консервираната скумрия, че се боим да не злоупотребим"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 209
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва на дребно и слага на дъното на намазнена тавичка.

Киселите моркови и краставички се нарязват на кръгчета или половинки и слагат при лука.

Добавят се консервираният грах, бобът (той също може да е от консерва - бял или червен), нарязаните печени чушки и смлените домати.

Зеленчуците се поръсват със сол, прибавя се черният пипер на зърна и дафиновият лист.

Рибата се почиства, измива и нарязва на парченца, след което се разполага върху зеленчуците.

На струйка се полива малко олио върху парчетата скумрия, след което тавата се слага във фурната.

Пече се, докато се поизпари течността от тавата и рибата се опече.

След като се изпече скумрията Ропотамо, се разпределя в сухи буркани, които се затварят хубаво.

Консервата скумрия Ропотамо се стерилизира за около 20 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар