Консерва скумрия Ропотамо

АнабелАнабел
Новак
19
284
1k
34
12/06/2020
"Толкова апетитна се получава консервираната скумрия, че се боим да не злоупотребим "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 702
  • Преглеждания за месеца750
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва на дребно и слага на дъното на намазнена тавичка.

Киселите моркови и краставички се нарязват на кръгчета или половинки и слагат при лука.

Добавят се консервираният грах, бобът (той също може да е от консерва - бял или червен), нарязаните печени чушки и смлените домати.

Зеленчуците се поръсват със сол, прибавя се черният пипер на зърна и дафиновият лист.

Рибата се почиства, измива и нарязва на парченца, след което се разполага върху зеленчуците.

На струйка се полива малко олио върху парчетата скумрия, след което тавата се слага във фурната.

Пече се, докато се поизпари течността от тавата и рибата се опече.

След като се изпече скумрията Ропотамо, се разпределя в сухи буркани, които се затварят хубаво.

Консервата скумрия Ропотамо се стерилизира за около 20 минути.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар