Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Медальони от свинско бонфиле

Медальони от свинско бонфиле

Медальони от свинско бонфиле
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Изискано и вкусно - медальони от свинско бон филе"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 400 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • лук - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • краве масло - бучка
  • лучена трева - връзка
  • бяло вино - 1 к.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на медальони. Поръсете със сол и черен пипер.

Разтопете кравето масло в тигана и запечатайте месото от двете страни. Извадете и заделете.

В същата мазнина запържете лука, предварително нарязан на дребно.

Изчакайте да омекне и налейте виното. След 5 минути добавете сметаната, индийското орехче, черен пипер и малко сол. Пасирайте соса.

Върнете месото в тигана, затворете с капак и варете до готовност.

Извадете, сервирайте в подходяща чиния и поръсете пържолките с лучената трева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#310153
Потребител#310153
Много вкусно се получи. С удоволствие ще я предложа отново на семейството ми
20.03.2022 18:52