Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Толумбички»Класически толумбички от едно време

Класически толумбички от едно време

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Класически толумбички от едно време
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
30
"Онези, които не познават вкуса на толумбичките от едно време, много са изпуснали"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 300 мл
  • брашно - 400 г
  • захар - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 220 г
  • вода - 250 мл
  • ванилия - 2 пакетчета
  • олио - около 1 л за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В огнеоопорен съд слагаме водата, захарта и маслото. Загряваме течноста до кипване, разбъркваме, докато захарта се разтопи.

Намаляваме силата на котлона и започваме да добавяме брашното на малки части, лъжица по лъжица, и не спираме да бъркаме. Така процедираме с цялото брашно.

Тестото за толумбичките ще започне да се отделя само от стените на съда. Това е знак, че сме готови и отделяме от огъня.

Изчакваме малко да поизстине и добавяме яйцата едно по едно. Отново разбъркваме. Сместа слагаме в шприц за толумбички.

В тенджера или друг дълбок съд загряваме 1 литър олио.

Шприцоваме домашните толумбички директно в нея и пържим до златисто. Нареждаме ги в тавички и ги заливаме със захарния сироп.

Сиропа за толумбичките се приготвя като разтворим във водата захарта и ванилията. Оставяме на котлона да кипне и леко да се сгъсти.

Хапваме с наслада класически толумбички от едно време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
От вътре останаха сурови рецептата не е добра
30.11.2023 09:01
Потребител#265801
Потребител#265801
Proverbio si receptata i proporciite ne stava ,ni6to ob6to s tolumbite Kioto se pravqt.
12.11.2020 13:51
3
2
1
Покажи всички подкоментари
Аника Войт
Аника Войт
Без шприц няма как да стен. Задължително си вземете и опитайте отново.
02.09.2020 11:55
1
Минна и Любо
Минна и Любо
Нямахме шприц, станаха грозни обаче вкусни :) Хапваме си ги с удоволствие :)
31.08.2020 11:15