Класически толумбички от едно време

Класически толумбички от едно време

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
327
2k
1k
642
3
Класически толумбички от едно време1 / 3
09/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви60 мин.
Общо100 мин.
Порции30
"Онези, които не познават вкуса на толумбичките от едно време, много са изпуснали"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 300 мл
  • брашно - 400 г
  • захар - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 1 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 220 г
  • вода - 250 мл
  • ванилия - 2 пакетчета
  • олио - около 1 л за пържене
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В огнеоопорен съд слагаме водата, захарта и маслото. Загряваме течноста до кипване, разбъркваме, докато захарта се разтопи.

Намаляваме силата на котлона и започваме да добавяме брашното на малки части, лъжица по лъжица, и не спираме да бъркаме. Така процедираме с цялото брашно.

Тестото за толумбичките ще започне да се отделя само от стените на съда. Това е знак, че сме готови и отделяме от огъня.

Изчакваме малко да поизстине и добавяме яйцата едно по едно. Отново разбъркваме. Сместа слагаме в шприц за толумбички.

В тенджера или друг дълбок съд загряваме 1 литър олио.

Шприцоваме домашните толумбички директно в нея и пържим до златисто. Нареждаме ги в тавички и ги заливаме със захарния сироп.

Сиропа за толумбичките се приготвя като разтворим във водата захарта и ванилията. Оставяме на котлона да кипне и леко да се сгъсти.

Хапваме с наслада класически толумбички от едно време.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: