Шийтаке мезе за вино

Шийтаке мезе за вино

14/08/2020
"Внимателно изберете виното, защото мезето от гъби шийтаке е наистина специално"
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 231
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите Шийтаке, без да ги миете и белите.

Ако са ви големи, ги разрежете на половинки, а ако са малки - ги оставете така.

В тиган сложете 2 с.л зехтин и запържете гъбите.

Котлонът ви трябва да е силен, защото в противен случай рискувате, вместо да се пържат, да се сварят. Сложете солта и черния пипер.

Нарежете магданоза на дребно. Добавете чесъна, също нарязан на дребно.

Сложете 1 с.л зехтин и разбъркайте.

Следете внимателно гъбите и щом забележите, че са готови, добавете магданозената смес.

Разбъркайте веднъж и изключете мезето за вино. Махнете веднага от огъня, защото чесънът може да прегори.

Оставете Шийтаке мезе за вино леко да се охлади и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар