Плосък хляб сърце без месене

Стоян ГеоргиевСтоян Георгиев
Новак
22
80
63
17
24/08/2020
"Показваме обичта към любимите си хора, започвайки от хляба с форма на сърце "
Приготвяне7 мин.
Готвене35 мин.
Общо42 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 490 г /250 г пшенично брашно, 240 г пълнозърнести трици/
  • суха мая - 1 пакет
  • топла вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се кръгла купа с капак, която се затваря херметически.

Брашното /2-та вида брашно/, солта и захарта се слагат в купата.

Добавят се зехтинът и сухата мая. Добавя се топлата вода. Купата се затваря добре. Започват да се правят въртеливи движения с двете ръце, като тази задача може да се възложи и на някой мъж.

Тези движения се повтарят до оформянето на тесто. Необходими са около 5 минути и здрави ръце. Получава се лепкаво тесто.

Подготвя се формата с хартия за печене.

Тестото се изсипва във формата без допълнително доомесване и оформяне на тестото.

Печете лесния плосък хляб до готовност.

Плоския хляб сърце без месене е готов и кухнята дори не е изцапана.

Напръсква се с малко водичка и се покрива с месал за кратко.

Вземете шарена сол и нападайте.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стоян Георгиев
След замесването, тестот се оставя в купата с херметически капак, за да втаса до отваряне на капака от втасваането.
0
0