Начин на приготвяне
Използва се кръгла купа с капак, която се затваря херметически.
Брашното /2-та вида брашно/, солта и захарта се слагат в купата.
Добавят се зехтинът и сухата мая. Добавя се топлата вода. Купата се затваря добре. Започват да се правят въртеливи движения с двете ръце, като тази задача може да се възложи и на някой мъж.
Тези движения се повтарят до оформянето на тесто. Необходими са около 5 минути и здрави ръце. Получава се лепкаво тесто.
Подготвя се формата с хартия за печене.
Тестото се изсипва във формата без допълнително доомесване и оформяне на тестото.
Печете лесния плосък хляб до готовност.
Плоския хляб сърце без месене е готов и кухнята дори не е изцапана.
Напръсква се с малко водичка и се покрива с месал за кратко.
Вземете шарена сол и нападайте.
Коментари