Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с маслини без месене

Хляб с маслини без месене

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Хляб с маслини без месене
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
31/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Намерихме ви занимание за уикенда - хляб с маслини, дори не се изисква месене"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 15 г от кубче
  • маслини - 100 г черни без костилките
  • пшеничен грис - шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този хляб без месене разтворете маята в топлата вода с 1 ч.л. захар. Пресейте брашното.

Излейте водата с разтворената мая, добавете 2-3 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица сол и нарязаните на половинки маслини.

С дървена лъжица объркайте сместа, докато получите гладко тесто.

Поръсете го с шепа пшеничен грис. Застелете форма с откопчаващ се ринг 24 см с парче хартия за печене.

Изсипете тестото в нея и с остър нож направете няколко прореза.

Покрийте формата с парче найлон и кърпа. Оставете на топло, докато удвои обема си.

Втасалият хляб изпечете на 200°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Да ви е сладко с този хляб с маслини без месене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: