Паеля с пилешко и свинско

21/09/2020
"Месце да искате в тази паеля - има и пилешко, и свинско, и други вкусни нещица"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Паеля

Начин на приготвяне

Настържете домата и пресовайте чесъна вътре. Заделете за после. Измийте месото - и пилешкото, и свинските ребърца. Изцедете хубаво от водата.

Загрейте тавата за паеля със зехтин и запържете чушките, нарязани на ленти. Извадете и заделете. Сложете месото. Пържете до златисто.

Запърженото месо отместете по страничните части на паелята и добавете в средата зеленчуците. Тях пържете до омекване.

Сложете настърганите домати и разбъркайте всичко заедно. След няколко минути налейте вода. Изчакайте паелята с пилешко да заври и сложете солта и пилешкия бульон.

Трябва да е една идея по-солено, защото като сложите ориза и той ще поеме от солта. Варете на среден котлон до готовност на месото.

Долейте с вода и изчакайте да заври. Сложете ориза и шафрана. Оризът няма мярка. Слага се на кръст, докато се изравни с водата. Това е перфектната доза.

Разбъркайте и подредете чушките под формата на слънце. Намалете и оставете на слаб котлон да се сготви и остане без вода.

Готовата паеля с пилешко и свинско изключете. Покрийте с капак и оставете за 5 минути. Сервирайте в подходящи чинии топла с парче лимон.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар