Начин на приготвяне
Патицата, ако е необходимо, се почиства от малките перца, като най-лесно става с горелка. Измива се и се посолява.
Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Посоляват се и се смесват със зрънца черен пипер.
Патицата се напълва с ябълките и отвора се зашива с памучен конец.
Цялата патица хубаво се обтрива с пиперите и се поставя в тава.
На дъното на тавата се излива 1 ч.ч. вода и тавата се покрива плътно с алуминиево фолио.
Патицата се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 90 минути.
Картофите се обелват и нарязват на ивици и се овкусяват със сол и смлян черен пипер.
Фолиото се отстранява внимателно и в мазнината, която се е получила при печенето на вкусната пълнена патица, се поставят картофите.
Тавата отново се завива с фолио и печенето продължава още 40-45 минути.
Приятен апетит!