Начин на приготвяне
Зеленият фасулът се почиства от върховете и конците.
Нарязва се на парчета.
Измива се добре добре и се слага в тенджера.
Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно и се прибавя към фасула.
Прибавя се вода на половината на фасула и се задушава до полуомекване.
Прибавя се червеният пипер и сол.
Чесънът се почиства и измива, като не се реже. Прибавя се към задушения фасул.
Залива се със зехтина.
Варенето продължава до пълното сваряване, като вода се прибавя при необходимост.
Когато зеленият фасул е готов, се поръсва с измит и нарязан на ситно магданоз.
Огънят се изключва и чесновият зелен фасул от 1957 г. се оставя под капак, за да се задуши магданозът.