Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Канелени ябълкови понички

Канелени ябълкови понички

Теодора ТодороваТеодора Тодорова
Чирак
39470127585
Канелени ябълкови понички4 / 4
10/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
17
"Абсолютно невероятни ябълкови понички с канела, които просто трябва да се опитат, защото не могат да се опишат"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • брашно - 250 г
  • захар - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - за пържене
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма купа смесваме брашното, захарта, солта, бакпулвера и канелата.

В друга купа разбиваме яйцето и прибавяме прясното мляко.

Смесваме сухите и мокрите съставки заедно и бъркаме до получаване на гъста и гладка смес.

Издълбаваме вътрешността на ябълките и ги режем на кръгчета.

Всяко ябълково резенче потапяме в сместа и пържим ароматните понички в загрято олио до златисто.

Изваждаме всяка от ябълковите понички върху кухненска хартия, за да попие малко от мазнината, и след това овалваме в захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: