Бъркана содена питка със сирене
Содовый хлеб с брынзойMešana soda pogača sa sirom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Бъркана содена питка със сирене

Бъркана содена питка със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6887k4k5k6
Бъркана содена питка със сирене
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
11/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Бърканата содена питка я приготвяме за събуждане сутрин - ароматна, вкусна, супер питка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете киселото мляко в купа и прибавете към него содата. Разбъркайте и оставете за няколко минути сместа да шупне.

Нарежете кашкавала на дребни парчета, а сиренето натрошете.

Към киселото мляко прибавете яйцето, солта, захарта, олиото и сиренето. Разбъркайте добре.

Пресейте брашното и го добавете на части към сместа, бъркайки с дървена лъжица. Получената смес е гъста и много лепкава.

Застелете тава 26 см с хартия за печене и прехвърлете тестото. С помощта на лъжица или с влажни ръце оформете содената питка.

Отгоре поръсете с нарязания кашкавал и парченца масло.

Оставете бърканата питка за 10-15 минути да престои, а през това време загрейте фурната.

Сложете бърканата содена питка със сирене и кашкавалена коричка да се пече на 180 градуса за 35-40 минути. докато хубаво се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: