Телешко с ориз

02/10/2013
"Напомняме ви, че любимата ни рецепта с телешко е във вариант с ориз, а вие опитайте и ще разберете защо "
Приготвяне20 мин.
Готвене160 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 113
  • Преглеждания за месеца1291
  • Преглеждания за седмицата141
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на хапки, залейте със студена вода и кипнете. Варете месото около 2 часа на тих огън до пълното му омекване.

Загрейте олиото и запържете ориза до прозрачност. Добавете ситно нарязания лук и морковите, нарязани на колелца. Запържете за 2-3 минути, добавете и разполовените гъби и пържете още 3-4 минути.

Добавете и подправките, разбъркайте и изсипете в подходяща дълбока тавичка. Прибавете телешкото омеси, обезкостените маслини и залейте с 2 1/2-3 ч.ч. бульон от варенето на месото.

Разбъркайте продуктите и запечете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Преди поднасяне поръсете обилно със ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар