Средиземноморски тънък хляб

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
492
2k
2k
632
1
23/11/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене12 мин.
Общо52 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 2 с.л. - суха
  • вода - 250 мл топла
  • пресен лук - 2 стръка
  • маслини - 4 - 5 бр. черни
  • маслини - 4 - 5 бр. зелени
  • прясна моцарела - 1 топка
  • розмарин - 2 - 3 щипки сушен
  • зехтин - 3 ч.л.
  • морска сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното. Добавяме солта, захарта и сухата мая. Заливаме с топлата вода и започваме да разбъркваме, а след това и да месим.

Омесваме меко и гладко тесто. Намазваме го с малко зехтин и го покриваме с прозрачно фолио. Оставяме го за 45 минути да втаса.

Махаме фолиото и поставяме тестото в правоъгълна тефлонова тавичка или в обикновена, която сме покрили с лист хартия за печене.

Разтегляме тестото с пръсти и оформяме правоъгълник. Отгоре нарязваме лука и маслините на дребно. Моцарелата нарязваме на малки кубчета и разпределяме върху хляба.

Поръсваме с розмарин, зехтин и морска сол. Покриваме с прозрачно фолио и оставяме плоския хляб да се отпусне за 20-25 минути.

Загряваме фурната на 200 градуса. Печем хляба вътре около 10-12 минути.

Сервираме нашият чуден средиземноморски тънък хляб топъл.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар