Начин на приготвяне
Нарежете на ситно лука и чесъна, половината или четвъртината коктейлни домати.
Посолете филетата сьомга. Добавете малко зехтин в тиган на умерен огън и запържете сьомгата от всички страни. Пържената риба не трябва да се готви напълно. След това сложете изпечените филета сьомга настрани в чиния.
Добавете още една струйка зехтин в тигана и задушете нарязания лук в него. Добавете нарязаните скилидки чесън и задушете за кратко.
Поставете доматите в тигана и оставете всичко да се задуши малко. След това добавете пресния спанак (или бейби спанак) и запарете за кратко, докато се свие.
Изсипете сметаната, разбъркайте всичко добре и подправете с малко сол, черен пипер и босилек.
Добавете филетата сьомга отново и оставете всичко да къкри около 10 минути, докато рибата е напълно приготвена.
Добър апетит с моята нисковъглехидратна рецепта за пържена сьомга със спанак в сметанов сос
Насладете се!