Начин на приготвяне
Ако ползвате сурова риба сьомга филе, нарежете на малки парченца и отделете костиците, ако има такива.
В тава, намазана с олио, наредете филийките хляб плътно, така че да няма празно място по дъното.
Посолете леко и намазнете филийките отгоре.
Наредете равномерно рибните парченца върху хляба.
Нарежете сушените домати на средно големи парченца и ги разпределете равномерно в тавата при рибата.
Добавете и маслините, пак равномерно в тавата.
Поръсете с риган и черен пипер.
Нарежете топеното сирене на парченца и го разпределете върху останалите продукти, така че да ги покрива почти напълно рибния пай.
Печете соления киш във фурната на 200 градуса до розово ок. 25-30 мин, като поставите тавата малко по-горе от средата, за да не загори хлебната основа на вкусния хлебен киш със сьомга и сушени домати.