Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко с чесън и бяло вино

Пуешко с чесън и бяло вино

Пуешко с чесън и бяло вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 200 г
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 20 мл
  • бяло вино - 75 мл
  • лимон - 1 бр. сока
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • риган
  • лук - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете зехтина и добавете пуешките гърди, нарязани на хапки.

Добавете лука (нарязан на едро) и чесъна (на дребно).

Запържете за кратко и налейте виното.

Изчакайте да се изпари алкохола и натрошете пилешкия бульон.

Налейте малко водичка и сложете подправките.

Затворете капака и задушавайте на слаб котлон до готовност.

Извадете и преди да сервирате пуешкото с чесън и бяло вино, поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: