Прясно зеле с патешки маншон

Прясно зеле с патешки маншон

10/12/2020
"Тоз път към прясното зеле добавяме патешко месце - и ястието стана перфектно"
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо417
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патешки маншон - 1 кг
  • зеле - 1 бр. средно голяма зелка
  • праз - 2 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • домати - 3 - 4 бр. пресни (може и от консерва)
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкият маншон се измива и почиства. Сварява се в тенджера под налягане за 40 мин.

Празът се нарязва и заедно с чесъна се запържва във олиото. Прибавя се нарязаното зеле и се пържи 10 мин.

Прибавят се доматите и червения пипер. Налива се от бульона да се покрие зелето. Вари се на бавен огън докато омекне.

След като се свари се изсипва в тава, разстила се и отгоре се подреждат сварените патешки маншони.

Поръсва се с черен пипер и се запича да стане на мазнина. За пикантен вкус може да се поръси със смляна люта чушка.

Прясното зеле с патешки маншон е готово.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар