Празнично шоколадово турско реване

Празнично шоколадово турско реване
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
"Само за около 40 минути може да приготвите това шоколадово турско реване за вашия празник, с което да зарадвате всички гости с неповторимия му вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. В съд на водна баня се разбиват захарта и яйцата - на ниска температура, около 6 минути. Дърпат се от котлона и се бият още 6 минути.

Това се прави, за да се избегне добавянето на набухвател. Получава се гъст, пухкав, плътен, светъл крем.

2. Към получения крем се добавя киселото мляко. Разбърква се хубаво. Следва добавяне на гриса и пресятото брашно - постепенно и внимателно. Сместа се бърка до пълно усвояване на съставките.

3. Взима се тава за печене 28х18 см. Намазнява се с масло и в нея се изсипва цялата смес. Разпределя се равномерно в цялата тава.

Ако разполагате сладкарска шпатула, може да заравните с нея сместа.

4. Турското реване се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин.

5. Следва приготвянето на сиропа. Не е необходимо да спазвате правилото топъл блат - охладен сироп или обратното специално в тази рецепта.

На котлон се слагат да се варят портокаловите корички заедно със захарта и 250 мл вода. Съдът не се покрива с капак.

Вари се 10 мин., след което се добавят и останалите 200 мл вода. Вари се за още 15 мин.

6. Вкусното реване, което вече е готово, се оставя във фурната на отворена врата за най-много 5 мин.

7. Взима се метално шишче, с чиято помощ се надупчва. Залива се със сиропа и се оставя така да поеме течността и да се охлади. Премахват се корите от портокал.

8.Накрая сиропираният сладкиш се залива с приготвената от масло (или олио), прясно мляко и разтопен шоколад глазура.

Щом глазурата стане достатъчно твърда, върху празничното шоколадово турско реване се правят розички от сметана с помощта на шприц. Отгоре се поръсват избраните ядки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: