Мариновани чушки стъпка по стъпка

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
184
1k
497
537
2
21/12/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - различни видове
  • оцет
  • морска сол - хималайска, на кристали
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за тези мариновани чушки използвайте различни видове - люти, сладки, малки, големи, червени, жълти, зелени...

Сипете 1 пръст оцет в бурканче (за ориентир може да ползвате ръбчето, което повечето буркани имат, моето нямаше, така че 1 пръст).

Сложете сол: за малки бурканчета 1/2 ч.л, за средни (от снимката) 1 ч.л., за големи между 1.5 и 2 ч.л.

Сложете чушките в бурканчето, без да ги натъпквате, ако е необходимо, скъсете леко дръжките.

Залейте с вряла вода, затворете и разклатете леко бурканите с мариновани чушки стъпка по стъпка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар